alphine Auto Nieuw

Alpine Vision

Alpine-Vision15.jpg

Alpine-Vision

FacebookEmailTwitterPinterestPrintShare

Alpine Vision

“Motorsport en sportwagens zitten diepgeworteld in het DNA van Groupe Renault”. Het is een uitspraak van de Chairman van Groupe Renault, Carlos Ghosn. En het zijn geen loze woorden, want onlangs maakte Renault bekend dat het weer met een team terugkeert in de Formule 1 racesport. Ook de sportwagens worden niet vergeten: deze week werd de Alpine Vision gepresenteerd in Monte Carlo. Er wordt nog enigszins aan gesleuteld tot hij begin volgend jaar bij een handvol geselecteerde Renault dealers in de verkoop gaat. Het belooft een betaalbaar alternatief te worden voor bijvoorbeeld een Porsche Cayman of Alfa Romeo 4C.

Alpine, een zelfstandig merk onder de vleugels van Renault

Alpine begon als zelfstandig automerk in 1955, maar Renault is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de fabriek in Dieppe, het was in de praktijk de sportwagentak van Renault. In de jaren 60 en 70 vierde Alpine vooral met de A110 sportwagen grote successen in de Rally van Monte Carlo. Logisch dat de wedergeboorte van Alpine deze week in Monaco plaatsvond. In 1995 ging na staken van de productie van de A610 het licht uit voor Alpine. De fabriek in Dieppe werd daarna de favoriete hang-out van Renault Sport. Maar de herinnering aan wat je de “Franse Porsche” zou kunnen noemen bleef sterk aanwezig bij de mensen van Renault Sport. Vooral de beelden van de iconische A110 Berlinette (zie foto van de blauwe auto) brandden op het netvlies.

De come-back

De leiding van Groupe Renault werd enthousiast gemaakt voor een come-back van Alpine, en met succes. Een klein jaar geleden liet Lifestyle NWS jullie al een voorproefje zien van de Alpine A110-50 Concept : http://www.lifestyle-news.nl/alpine-by-renault/

De Nederlander Michael van der Sande is benoemd tot Managing Director van Alpine en Antony Villain tot hoofddesigner. De Alpine Vision wordt het eerste productiemodel en er zullen zeker nog andere modellen volgen. De productie en verkoop voor Europa starten in 2017 en daarna voor de rest van de wereld. De Alpine Vision is voor het eerst van dichtbij te zien op de komende Autosalon van Geneve.

Uiterlijk

De Alpine Vision is zichtbaar geïnspireerd op de A110 uit de beginjaren 70. Kijk naar de C-stijlen, die gebogen achterruit en die koplampen en verstralers. Alleen de achterkant is totaal anders, hoewel, waar kennen we die van, AUDI…? De Vision lijkt in ieder geval totaal niet op de Alpine A110-50 Concept van vorig jaar. Durfden de designers het niet aan om de eerste nieuwe productie Alpine een futuristische outfit te geven? Is om de link met het verleden in stand te houden begrijpelijk, maar een volgend model mag er wat ons betreft best wat gedurfder uitzien.

Hoewel de Vision een retrogevoel opwekt, is het toch een aantrekkelijke ultramoderne sportwagen. De carrosserie is gemaakt van superlicht glasvezel, het dasboard in de cabine is een personaliseerbaar

digitaal instrumenten cluster (zoals ook in de Audi TT)

Leer, aluminium en koolstofvezel binnenin geven een extra sportief tintje aan de sportwagen. Voor het betere gooi-en smijtwerk monteert Alpine kuipstoelen die met een soort harnas met centrale bevestiging de inzittenden op hun plaats houden.

De Motor

De Alpine Vision wordt via de achterwielen aangedreven door een 4-cilinder turbomotor die net voor de achteras, dus in het midden van de auto, is geplaatst. Alpine geeft nog geen verdere informatie over de motor dan alleen de prestaties: in 4,5 seconden sprinten naar de 100 km/h. Het zou maar zo de Renault 2.0 16V Turbo met 275 pk kunnen zijn die ook in de Mégane Renault Sport ligt.

Waarschijnlijk zal de versnellingsbak niet handgeschakeld zijn, maar automatisch met dubbele koppeling en schakelflippers achter het stuur.

Wij zijn erg benieuwd naar wat de prijzen worden voor deze veelbelovende sportwagen!

Dit zijn de allereerste bewegende beelden:

Alpine-Vision Alpine-Vision2 Alpine-Vision3 Alpine-Vision4 Alpine-Vision5 Alpine-Vision6 Alpine-Vision7 Alpine-Vision8 Alpine-Vision9 Alpine-Vision10 Alpine-Vision11 Alpine-Vision12 Alpine-Vision13 Alpine-Vision14 Alpine-Vision15

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

 

The post Alpine Vision appeared first on Lifestyle News | Jouw online Lifestyle magazine! |.

About the author

Jeffrey

Leave a Comment