Amsterdam Food Nieuw

De nieuwste wijnbars in Amsterdam

Westerwijnfabriek2

FacebookEmailTwitterPinterestPrintShare

Bourgondiër en wijnliefhebber Anne ter Hark (27) leert jullie met veel plezier elke maand wat bij over wijn; van leuke, handige weetjes tot tips voor bij het uitzoeken van wijn in een supermarkt, café of restaurant.

Van stijf & stoffig naar hip & happening: de nieuwste wijnbars in Amsterdam

Eindelijk! De tijd is nu echt voorbij dat wijnbarretjes alleen maar stijf, stoffig, chic en onbetaalbaar waren. Er is een nieuwe generatie opgestaan die hippe, huiselijke wijnbars opzet met goede, toegankelijke wijnen uit de hele wereld. De glazen zijn er betaalbaar en het aanbod van lekkere hapjes is er even belangrijk als de wijn. Het is dan ook de hoogste tijd om je mee te nemen naar de leukste Amsterdamse cafeetjes om voortaan met vriendinnen een wijntje te gaan drinken.

Wester Wijnfabriek (Westerpark)

Westerwijnfabriek2

In het Westerpark zitten allerlei leuke tentjes, maar wat er nog ontbrak was een mooie wijnbar. Met de komst van Wester Wijnfabriek is hier verandering in gekomen, en hoe! Een stoere, lichte inrichting met veel marmer en hout, en natuurlijk veel verschillende wijnen. Zeventig maar liefst, waarvan vijftien per glas. Als extraatje kan je er zelf je wijnfles vullen om mee te nemen naar het park, of doe iemand een flesje cadeau uit hun eigen wijnshop.

Wester Wijnfabriek
Pazzanistraat 10
1014 DB Amsterdam

T’s Bites and Wine (Kinkerbuurt, West)

t-s-bites-wine2

Op een verder nog vrij onooglijk stukje van de Kinkerstraat is sinds kort T’s Bites and Wine gevestigd. Een huiselijke wijnbar – veel hout, verschillende stoeltjes door elkaar, industriële lampen – waar ze overdag ook koffie en lunch serveren. ’s Avonds serveren ze er kleine gerechten en de komende tijd is het elke woensdagavond vanaf 17.00 uur Oyster Night: oesters voor maar 1euro per stuk.

T’s Bites and Wine
Kinkerstraat 53
1053 DE Amsterdam

Wijnbar Paulus (De Pijp)

paulus1

We blijven in huiselijke sferen want ook Wijnbar Paulus op de Ceintuurbaan creëert met haar jaren 60-meubels en eenvoudige schilderijtjes aan de muur een hippe huiskamersetting die heel goed aan lijkt te slaan in de buurt. Ze schenken minimaal 14 wijnen per glas die ook nog eens zeer betaalbaar zijn. Sinds kort kan je er ook meedoen aan proeverijen, zoals bijvoorbeeld de Pinot Noir proeverij van 8 november a.s. Je kan je nog inschrijven!

Wijnbar Paulus
Ceintuurbaan 348
1072 GP Amsterdam

Glouglou (De Pijp)

Glouglou2

Open sinds maart dit jaar en direct een daverend succes. Bij het schattige Glouglou vlakbij het Van der Helstplein schenken ze alleen vin naturel; wijn gemaakt met zo min mogelijk chemische toevoegingen. Op de kaart staan niet alleen goede wijnen maar ook lekkere hapjes voor erbij.

Enthousiast geraakt door deze bijzondere wijnen, maar wil je er niet elke keer voor naar het cafe terug moeten? Bij GlouGlou kan je alle wijnen die ze verkopen nu ook kopen om mee naar huis te nemen! Ideaal toch?

Gloulou
Tweede van der Helststraat 3
1073 AE Amsterdam

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

 

The post De nieuwste wijnbars in Amsterdam appeared first on Lifestyle News | Jouw online Lifestyle magazine! |.

About the author

Jeffrey

Leave a Comment