Auto auto Nieuw

Rimac Concept One

Rimac-Concept-One18.jpg

Rimac-Concept-One

FacebookEmailTwitterPinterestPrintShare

Rimac Concept One

Hoewel Rimac het model Concept One noemt, is dit wel degelijk een supersportwagen die al in productieklaar is. Voor het eerst is hij te bewonderen op de komende Autosalon van Genève (3–13 maart), een van de grootste autobeurzen ter wereld. Na de beurs wordt de auto meteen afgeleverd aan de eerste klant.

Prestaties om van te duizelen

Op de foto’s ziet de Concept er in ieder geval fantastisch uit! En de prestaties zijn helemaal om van te duizelen: in ieder wiel zit een elektromotor, 1.089 pk in totaal, in 2,6 seconden ga je naar de 100 km/h, naar 200 km/h in 6,2 seconden en in 14 seconden naar 300 km/h. Dit is sneller dan welke sportwagen dan ook… En als je dat overleeft kun je nog even door daar z’n max van 355 km/h. De naam Rimac zegt ons niets, dus we hebben even wat research gedaan.

Rimac Automobili

Oprichter van het bedrijf, gevestigd in een plaatsje bij Zagreb, Kroatië, is Mate Rimac, een jonge ondernemer van nog geen 30 jaar. Het bedrijf is nog maar 7 jaar oud en is nu al een wereldwijd erkende specialist voor wat betreft ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van elektrische aandrijfsystemen voor auto’s. Het startte allemaal met een stelletje enthousiaste techneuten in een garage en is nu is het al gegroeid tot een bedrijf met topspecialisten dat ook door andere autofabrikanten wordt ingehuurd voor het ontwikkelen van elektrische auto’s. Zo werd bijvoorbeeld voor de sterkste productie-auto ter wereld, de Koenigsegg Regera, een uniek accusysteem ontwikkeld en gebouwd.

Rimac Concept One

Aan de Rimac Concept One is vijf jaar gewerkt. Volgens Mate Rimac was het doel niet om een elektrische versie van een bestaande superauto te maken, maar was het doel het ontwikkelen van nieuwe know-how en technologie om te bewijzen dat een elektrisch aangedreven supersportwagen beter, sneller en meer plezier oplevert dan wat tot nu toe in deze klasse op de markt te koop is. Het resultaat van al dat denkwerk is ingebouwd in de Rimac Concept One.

Volledig elektrisch aangedreven

Het is een volledig elektrisch aangedreven auto. In ieder wiel zit een elektromotor. Er zit zoveel power in de auto dat een speciaal door Rimac ontwikkeld Torque Vectoring systeem (TVS) noodzakelijk is om de auto bestuurbaar te houden. Dit systeem berekent continue voor ieder wiel hoeveel trekkracht er op dat moment nodig is en stuurt dit naar de elektromotor van dat wiel. De elektromotoren reageren uiteraard op het gaspedaal, het met een draaiknop ingestelde rijkarakter, maar ook op verscheidene sensoren die rondom de auto zijn gemonteerd.

En verder

Het accupakket voor de opslag van elektriciteit is speciaal ontwikkeld om de1000kW te kunnen opslaan en bij afremmen 400 kW te kunnen absorberen.

Het afremmen gebeurt met de elektromotoren en carbon- keramische remmen. Dit is genoeg om het

1.850 kilo wegende monster veilig onder controle te houden.

Ook het digitale infotainmentsysteem, inclusief grafische weergave van de belangrijkste functies en prestaties van de auto, is helemaal zelf ontworpen en in huis geproduceerd door Rimac.

Het design

Het design van de auto is absoluut geslaagd: de auto is niet alleen supersnel, hij ziet er ook zo uit: laag (maar 107 centimeter hoog) en gestroomlijnd. Hij is gebouwd van alleen maar lichte materialen zoals carbon en aluminium. In de cabine is geen plastic verwerkt, wel veel Alcantara leder.

Een topprestatie van het kleine Rimac team is dat nagenoeg alles aan deze auto in de eigen fabriek is gemaakt: ontwikkeling, design, productiemallen, gereedschap en onderdelen van de auto.

Zeer exclusief

Van de Rimac Concept One zullen maar 8 exemplaren worden gebouwd. Rijk zal Rimac dus niet worden van deze auto, maar de opgebouwde kennis is goud waard door het aan andere autoproducenten te verkopen. De prijs van de Rimac Concept One? Reken maar op 1 miljoen Euro.

Maak kennis met de Tesla killers…

Check deze rijervaring in een Koenigsegg Agera R op de duitse Autobahn met 330 km p/u!

Rimac-Concept-One Rimac-Concept-One2 Rimac-Concept-One3 Rimac-Concept-One4 Rimac-Concept-One5 Rimac-Concept-One6 Rimac-Concept-One7 Rimac-Concept-One8 Rimac-Concept-One9 Rimac-Concept-One10 Rimac-Concept-One11 Rimac-Concept-One12 Rimac-Concept-One13 Rimac-Concept-One14 Rimac-Concept-One15 Rimac-Concept-One17 Rimac-Concept-One18

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

 

The post Rimac Concept One appeared first on Lifestyle News | Jouw online Lifestyle magazine! |.

About the author

Jeffrey

Leave a Comment